-------------------------------------------TERIMA KASIH SUDI DATANG KE BLOG SAYA ;D-------------------------------------------
-----------------------YANG MANA ELOK JADIKAN PANDUAN, YANG MANA BURUK JADIKAN TAULADAN ;D-----------------------
--------------------------------SALAM KASIH & SAYANG, LOTFI-SARAH-KHALYSH-KEISHA-KASHIF--------------------------------

Saturday, April 3, 2010

Back in Penang...

Fuhhh fuhh...!
Berabuk nau... ;)
Lama sunguh xhapdate...
Asal nak update je...xde mood...
Camno....

Ahad lepas kuar dlm segmen "Keja dari rumah"...
Dalam "Apa Kata Wanita"...
Rancangan yg jarang2 sekali aku tgk...
Tu la...nama pun TV1...sian TV1...hehe...
Tapi terima kasih la bebanyak krew2 yg terlibat susah payah dtg umah aku...
Siap sesat2 cari umah xjumpa...semata2 nak dtg shooting...
Aku plak duk pening meloya semacam...
So asal boleh je lah hari tu...aku gagahkan jugak la becakap...
Xkan nak kensel...peluang sekali aje ni kan...
Alhamdulillah...
Turn out to be quite ok...walaupun muka aku pucat skit...
Khalysh le heran semacam tgk lampu besar2 terang2 masuk umah dia...
Bape kali duk "CUT" sbb Khalysh duk tegur lampu..."Uuuu ampuuu! antik..." hahaha...
Tu belum kira bab dia menyelak2 tudung nk tgk mic kecik teselit celah kolar baju ibu dia...haih...

Habis sepasai bab tu...
Ni haaa nak citer bab pening meloya ala2 over acting nih...
Tapi sungguh tau....xtipu...bukan di buat2...bukan over acting taw...
Mmg sgt sgt sgt SGT teruk nak banding ngan mase preknen kan Khalysh dulu...
Dulu masa Khalysh start dr minggu ke7 - ke11 gitu je nak pening2...
Ni haaa dr awal2 lagi start dr minggu ke4 dah mula dah....
Aduuui sakit jiwa tul...

Plg sakit jiwa bau bukak purse pun xble...Uweek!!
Bukan bermaksud purse aku busuk masam yer...
Aku xble nak bau duit2...haih...
Kira bagus gak la jimaaaat duit aku...hahaha....
Selain tuh mcm besalah...
Bau peti ais,org masak2....tong sampah (walaupun xde sampah)...
Bau bag...adui...bau resit...adeh...jenuh!
Bau nasik...haih kronik2...
Siksa tul nak telan makanan...suma pun xlalu....

Sooo apa lagi aku pun dah start home sick....
Aku dah xkira apa dah...
Bisnes suma stop...dah xley nak pikir...
Uwaaa nak balik kampung....
Nak mak masak....uwaaaa....
Tu yg dan-dan trus balik Penang...
Aku cakap kt hubby..."Xpe la Bee, nak balik amik bila2 pun xpa...ikut bila2 Bee free...la...xkisah..."
Padahal dlm hati, xpa2 lagi lama lagi bagus... ;) heheh...
Bagi aku duk kampung puas2...

So di sinilah aku akan bermastautin...xtau smpai bila lagi...
Selagi meloya ni xhilang lagi selagi tu...aku nak lepak kampung...
Doc cakap...biasanya smpai minggu ke10 worst come to worst smpai minggu ke14...
Ooooo tidak...jgn le lame2...kang dah xrupe org dah aku ni...
Tugas melayan karenah Khalysh diserahkan pada Tok Wan...
Sakan la Mak Tok ngan Wan...layan Khalysh...
Sanggup xtgk berita melayan Khalysh yg nak tgk Mickey Mouse...
Kalau kt umah mmg dah kene marah dah...haha...
Ish ish iiiiiish...sungguh la berbahagia Khalysh hendaknya...

Pale pun dah bedenyut2 nih...
Baik aku serender dulu sblum...
Uweeeek....! uweeek!...

Kawan2... ;)
:)Doakan lah semoga aku cepat baik...

Luv,
Sarah...

4 comments: