-------------------------------------------TERIMA KASIH SUDI DATANG KE BLOG SAYA ;D-------------------------------------------
-----------------------YANG MANA ELOK JADIKAN PANDUAN, YANG MANA BURUK JADIKAN TAULADAN ;D-----------------------
--------------------------------SALAM KASIH & SAYANG, LOTFI-SARAH-KHALYSH-KEISHA-KASHIF--------------------------------

Saturday, March 13, 2010

Alhamdulillah....

Alhamdulillah...
Sejak2 citer kuar Kosmo...byk tul order utk handbag...
Skit sebanyak tempias gak ke ClothDiapers....
Alhamdulillah...Syukur sgt2...
Smpai terpakse pos brg dlm 3 batch berasingan sbb xsmpat nak bungkuih2 semer sekali harung...
Ngan Cik Khalysh yg duk same naik sibuknyer lmpat2 atas plastik bag sume...
Haih fenin...kaplaaa...

Tak sangka tul dpt call dr reporter Kosmo hari tu...
Katanya nak dtg amik gambar bag...
Kite pun ok je lah...rase cam nak lompat2 pn ada...
Set appoinment suma...
Bila reporter dtg igt nak amik gambar beg aje...
Rupenye sekali dgn tuan2 sekali...
Siap interview sume...haih
Memang xsiap ape2 pun pagi tu selebet je...
Baru balik dari beli kuih nak jamu reporter...hahaha...

Tempek bedak skit...trus amik gambar... ;)
Rumah pun mcm tongkang pecah...sib baik xnampak sgt...
Kalo tak malu jer...haha...

Teringat balik...
Started way back in 2005 rasa nye...
Hubby le....masa tu Boipren lg...hehe
Yg memule founded bisnes ni...
Beriyer dia jual bag pompuan...haih...kompius2
Katanya brg pompuan ni senang jual...pompuan kan gile bag/kasut suma...
Mmg sah teori tuh...nak nak plak...
Kite plak tukang songlap 1-2 bag yg mane bekenan dihati tu kan...
Haih apa la punya tuur...hahaha...
Besala dah beg cun2 depan mata...kenen2 le bak 1-2 bijik pree2 kan...hahaha
Wah bahgia tul hati....byk bag cun2...
Siap hubby masa tu ken asorok bag baru2...kang xble nk jual...
Bangkrap trus...sbb dpt awek kaki handbag hahaha...

So masa tu jual mll FP....kelipkelip namanyer...
Zaman tu laptop apa pun tadak...
Kental gile hubby g cybercafe tiap2 malam...
Tabik spring aku...
Pastu dah ada laptop...senang keje...
Lelame....naik lemau nak upload pakai FP tu...
Jenuh bejanggut....since bute blog masa tu...redha aje lah dgn FP.... hahaha

Pastu kawen....hehehe...
Pas kawen aku lak take over bisnes....
Sbb aku dah benti keje dah...beriyer lak kite pun kan beronline bisnes...
Tapi kejap je...sbb pastu...
Pregnent....maka tergendala kejap bisnes bag tu...
Sbb masa tu tgk laptop pun loyer nak muntah...
Haih teruk sunggoh...hahaha...
Maka nya lemau la kelipkelip smpai Khalysh di lahirkan...

Since dah bekurun lama nya kelipkelip tu lemau...
Nak2 plak FP kan...ape klasss...eeewah...haha
Pas besalin aku pun duk godek2 blog...
Sungguh la buta blog aku ni rupenyer...
Dekat seminggu gak la baru nak paham kaedahnyer...haha
Pastu reg la nama blog yg baru...yg refreshing skit...haaaa
Jenuh duk pikiaq...guling2 seme...perah idea...
Dapat la Bags-licious....jeen jeeeeng...
Maka dr situ kene la start dr bwh balik...
Nak kenal kan balik Bags-licious...
Sakit jiwa gak la...tapi mesti kene tahan sabar la...
Mesti mau rajin...malas kalu mmg lemau la...

Yg penting mesti ada support dr hubby...
Xkisah kalau sekali sekala kene buat kopi sendiri...
Hahaha sbb bini sibuk berblog...
Xpun kene iron baju sendiri sbb bini smalam tido lewat...
Sibuk bungkuih brg nak pos... ;)
Yg penting kene ada pengurusan masa...
Dah ade anak kecik ni kekadang susah gak nak uruskan masa dgn baik...
Dah xble nak ikut kite, kene ikut hangin si kecik lak...
Hahaaa...yg penting cube utk buat yg terbaik termampu seadanya...
Mule dari bawah...byk2 bersabar dan beristiqamah... ;D
Moga di murahkan rezki serta dipermudahkan cabaran...Amiiiin...

Skian,trima kaseh....
.
.
.
.
Luv. Sarah

5 comments: