-------------------------------------------TERIMA KASIH SUDI DATANG KE BLOG SAYA ;D-------------------------------------------
-----------------------YANG MANA ELOK JADIKAN PANDUAN, YANG MANA BURUK JADIKAN TAULADAN ;D-----------------------
--------------------------------SALAM KASIH & SAYANG, LOTFI-SARAH-KHALYSH-KEISHA-KASHIF--------------------------------

Thursday, September 3, 2009

Khalysh sayang kimi...

Balik Penang hari tu....
Macam biasa la acara wajib...
Ke Queensbay Mall laaa...
Saje bwk Khalysh jalan2 ...haha...
Blakang umah maktok ajer pun...
Xsmpai 5 minit...
.
.
.
.
Officially Khalysh is 18mths already....
How's time flies...
Cepat tul...

Mulut pun makin pot pet pot pet...
Skang ni suke menyanyi-nyanyi lak...
Tah ape yg dia nyanyi ibu pun x leh nak translate lagi... :)
Mendayu2 jer bunyi nyer haaa...
Sambil kepala lentok-lentok...haih...

Meh nak share skit...
Vocab baru Khalysh:
1) Ji jak... (cicak)
2) Me muk (nyamuk)
3) Mut (semut)
4) Vi jen (vitagen)
5) Taaak (bukak)
6) Laa lat (lalat)
7) Aaa tuk (Mak tok)
8) Aaa wan (Tok wam)
9) Mimi (kimi...kucing maktok)
10) Aaaatum (Assalamualaikum)
11) Cit (sakit)
12) Lat (solat)
13) Ooot (hot)
14) Juk (sejuk)
15) Aaa mau (tak mau)

video

Ni le dia kucing kesayangan maktok....
Yg Khalysh panggil 'Mimiiii...'
Kimi ni kucing yg ala2 manjer2 ganas gitu...
Nak gigit org jer...keje nyer...
Tu versi kira habis manjer la tu...
Haih ni yg ibu xsuka ni...
Saspen takut kene terkam jer hahaha...

Khalysh xcited giler tgk kucing...
Yelar kat umah KL mana ada kucing2 ni kan...
Hahaha...kalau ade pun yg busuk2 sumer...
Awal2 lagi ibu dah shuh! shuh!...

Papa jer yg pandai main ngan kucing ni...
Org lain sume xbrani...hehe
Khalysh pun geram nak main gak...
Tapi takut... :) sib baik...
Kalau tak silap hari bulan di terkamnyer kimi tu...
Dah le ganaih...

Khalysh duk xcited tgk telinga kucing tu sebnarnyer...
Sibuk nak cubit telinga kucing tuh...haha
Siap apa yg kimi buat pun Khalysh nak ikut...
Cakar2 kusyen...sapu2 muka...
Haih....
.
.
.
.
Ok la...ni nak pi wat cheese cake lak...
Papa dah mengidam...hahaha
Ni 1st time nak wat sendiri ni...
Last weekend dah blajar ngan kakak ipaq...
Smalam papa dah blikan mixer tuk ibu...
Hahaha...
Ni dah tahap wajib kene buat cheese cake tuh...

Ok la papa pun dah sound...
" Ish ish ish...duk rasa dahni...cheese cake kat mulut ni..."
Ok bos cheese cake 1 siap...!!
Haih camno la rupenyer nnt...
Nnt suk kita update rupe cheese cake ituew yer...

2 comments:

  1. kn main lg khalysh main ngan mimi tuh..tnpa ada perasaan takut..sis mcm ros ler takut ngan kuccing ..hihihi tp raisya pun suka la sngt tengok n nk main2 ngan kucing nie...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete