-------------------------------------------TERIMA KASIH SUDI DATANG KE BLOG SAYA ;D-------------------------------------------
-----------------------YANG MANA ELOK JADIKAN PANDUAN, YANG MANA BURUK JADIKAN TAULADAN ;D-----------------------
--------------------------------SALAM KASIH & SAYANG, LOTFI-SARAH-KHALYSH-KEISHA-KASHIF--------------------------------

Monday, November 9, 2009

Ragam Khalysh @ 20mths

Salam...

Khalysh Najlaa, baby ibu ni dah besar dah...
Kejap jer 20bulan dah...hish...cepat tul masa berlalu...
Tau2 dah pandai becakap dah cik puan ni...
Dulu ibu penat badan ngasuh Khalysh...
Skang ni ibu penat mulut lak layan Khalysh membebel... :)

Gigi Khalysh baru ada 7 1/2 batang... :)
Tapi bab makan...smpai ibu kene makan sorok2...
Kalau tak sumer pn Khalysh nak NGAP...
Xkira la pedas ke hape ke...
Tapi pandai lak...makan pedas...cepat2 mintak air... " nak...ayeer..."
Pandai anak ibu...

Kalau bukak baju nak mandi...
Ibu xpayah susah2 dah...
Khalysh buat semer...amik towel...
Buh baju lam bakul...
So ibu stanby depan toilet je...haha...

Berak pun dah pandai cakap...
"eeeyak..." sambil cucuk2 diaper...
So pas ni leh la ibu potty-train Khalysh yer...
Nnt ajak papa g beli potty Khalysh...kay

Kalau tgk drama tu...esp NUR KASIH...
Belum sempat Yasin nyanyi...
Hai dia yg nyanyi lagu opening dulu... "Noooooo ciiiiiih...." gitu haaa bunyi dia... :)
Pastu siap jadi tukang komen...
Sambil ibu duk konsentrate layan NUR KASIH...
Dia pun duk komen la... "tuu...nanyis..." bila tgk org nangis... :)

Sat2 iklan..."Cuuukup rasa..."
Kelam kabut tarik kepala ibu...tarik rambut lak tu...
Haih ganas tul...adoooooi...
Nak wat aksi Khatijah Ibrahim ngan budak kecik tu...
Laga2 dahi...haih...

Sat2 iklan rexona ke hape ke...
Yg tekediang2 angkat ketiak itam tu...
Khalysh pun seme...tekediang2 tgn tu...
Tunjuk ketiak... "tiaaaak" sambil tesengih2...
Hish...

Kalau tgk gameshow jepun bodo2...tu kan...
Dia pun beriya gelak2...tgk org jatuh "aaa tuh....eeeciiin....."
Haih tau lak licin...yer.... CLEVER taw...

Skang ni papa balik keje dah pandai cakap...
"Yea yea...aaalik...pa aaaalik....."
Alahai...hilang penat papa balik keje iyeee...

Tapi skang ni dah pandai nak takut2 lak...
Skit2 "aatut....aaatut...." hish...
Ke sesaje...xtau lah...
Kekadang bende2 xlogik pun dia nak cakap "aaatut..."
Cth.....semut yg halus tu....?? :)

Pantang nampak kemre...
Kemain lg...suh kite amik gambar dia...
"nyuum enyuuuum...." senyum-senyum....
Tu suh amik gambar dia la tu...
Haih anak dara sorang nih....

Sejak2 dah pandai tgk Upin-Ipin nih...
Kekadang tu tgh main sesorang kt depan...
Dengar Khalysh jerit2 panggil "Ipiiin...! Ipiiin...!"
Kalut2 ibu lari dari dapur...
Haih Khalysh ni biar betoi tetibe panggil Upin-Ipin ni pehal...?? :)

Khalysh nyer fav song, hehe ni lagu papa dia ajarkan...
Lagu mase papa kene ragging form 1 dulu...
Hahaha....

"Cicak2 di dinding....
Diam2 merayap...
Nampak seekor laaalaaaaat...
NGAP! lalu ditangkap...
Mmmmm"

Part "NGAP!" tu yg Khalysh plg suke, dia nyanyi kuat2...
.
.
.
.
.

Nih kalau ibu nak citer mmg tak habis ni...
Alhamdulillah Khalysh membesar jadi baby yg aktif...
Dan boleh dikategorikan sbg baby yg byk mulut jugak...
Selagi x tido...selagi tu dia becakap... :)

Ibu doakan semoga Khalysh jadi anak yg baik...
Solehah...taat cakap ibu & papa...
Belajar rajin2...pandai2...yer sayang...

Muuuuah!! Ibu sayaaang Khalysh...Ni le gaye anak dara ni posing depan kemre, gedik2 smbil cakap "eeeyuuum"... :)

5 comments:

  1. pandai khalish.sama cm naufal sket2 takut sket takut.ckp akutttt antuuuu. pandai tu kecik2 dh sebut hantu.hehehehe

    ReplyDelete
  2. bijaknye khalysh ni...mesti seronok ibu melayan khalysh bersembang kan...cakap pasal lagu cicak tu, my daughter pun suka nyanyi..ni bibik MIL yg ajar...ada gak geng sofea...hehhee..baru tau rupanya cicak di dinding...ingatkan cicak ding ding ding...hehhehe

    ReplyDelete
  3. hahaha... khalysh banyak mulut gak eh.. leh lawan debate dengan eesya lah.. kekeke

    ReplyDelete
  4. dengan pak su, segan pulak die nak bersembang

    ~yon~

    ReplyDelete