-------------------------------------------TERIMA KASIH SUDI DATANG KE BLOG SAYA ;D-------------------------------------------
-----------------------YANG MANA ELOK JADIKAN PANDUAN, YANG MANA BURUK JADIKAN TAULADAN ;D-----------------------
--------------------------------SALAM KASIH & SAYANG, LOTFI-SARAH-KHALYSH-KEISHA-KASHIF--------------------------------

Saturday, August 13, 2011

Me...As a mother of 3...

;D

Salam...memula nak sengih pjg2 dulu... ;D ngeeeee hehehehe....
Haih mule nak menaip setelah sekian lama bercuti...
Terasa keras jari jemari ku ini...pale pun blank2 mana nak mula nih....

Skang jam kul 3.47 pagi... ;D
Baru bgn siapkan keje umah kul 2pagi tadi...
Pasni nak masak sahur plak...
Biasala penat seharian melayan 3 kanak2 ribena...
Posa plak tu... ;D
Kul 8 tidokan depa suma ngan ibu2 pun zasss trus...
Kekadang makan nasi pn xsempat...cuma jamah kurma,air 2 gelas ngan kuih2 skit je...
Bebudak ni nk2 lg the twins mmg time 2 ni le byk bunyi nyer...
Ngamuk sakan nak di tido kan...

Dulu masa anak sorang...anak xnk tido awal, nk tido kul 11 pn daku xkesah...
Skang nih...jgn harap la,kalau lebih dr kul 9 depa2 ni xtidoq...
Mmg ibu naik hantu le jwb nyer...
Dgn keje2 umah lg duk tunggu Q je nak buat....

Awal2 lg dh train lepas maghrib trus masuk tido....
Kalau xnak tido pun duk je suma org dlm gelap...
Smpai ngantuk nak tido, biasanya 1hr pas tu suma pun dah zzzz...
Cuma kakak nye la kdg2 xmo tido nak tunggu papa balik...
So xkesah la,kakak dh besar dh pandai layan diri sendiri...
Ibu wat keje,kakak tgk tv smpai papa blk... ;D

Sejak beranak 3 ni...ish terasa tua la plak...hahaha
Xpenah terbayang kan nk ada anak 3 dlm masa terdekat ni...heheh...
Even terkejut mengandung kan twins dulu pun duk terasa lagi...
Mcm xpecayaaaa je...hish...

Perubahan yg sungguh drastik...
Susah gak nak cope memula tu...
Dr macam2 segi...

Dulu daku ni sgt2 xble duk diam...
Mesti nak cari keje nak buat...selain dr keje umah laaa kan...
Masa anak sorang dulu dlm pantang lg dh start buat tempahan bunga telur cust...
Start dr baby umur 3 bulan dah kehulu hilir heret budak kecik tu g cari brg...
Kira nya nk g mana2 tu xde hal la...pantang ada kunci kete dlm tgn... ;D

Skang...
Nk kuar g buang smpah pun jgn harap...
Sbnarnyer xpenah pun berpeluang buang smpah kt luar tu...hehe
Nk online pun leceh,the twins pantang tgk aku bgn...
Nk kene ngadap je keje...tgk tpt lain pun xley...
Nak makan,masak,buang air,mandi segala pun kene tunggu the twins tido...
Baru dpt buat dgn senang hati nyer....
Buat pun mcam lipas kudung je rupe...
Kaki tgn suma naik,pencak silat tekwondo suma kuar....
Tu bab citer dlm umah....

Kalau nak outing...
Hmmm mmg pikir 10x la....
Kalau xpenting xperlu atau saja2....mmg lbh baik duk umah dr kuar....
Kalau kuar pun sbb dah terasa lemau sgt duk dlm umah ni...
Nak jumpa manusia lain plak dr mengadap muka 3 org bdk ni je...hehe...
Tu pun dalam mode sepantas yg boleh...straight to the point...
Beli brg dlm list aje, bab2 tenung2 belek2 brg2 kim sallaaam je la...
Laju je aku nlolak stroller tu kuar masuk lorong...
Time makan luar,haih xtau lak yg daku ni ley makan gile cepat...
Kunyah laju gile...en somi baru 2-3 suap,tau2 bini dia dh telan habis sepinggan...haha

Dlm kete plak...sejak2 dh ada 3 org ni terasa benor vios en somi tu kecik rupa nya...
Hehehe...dh duk kenen dh...bile la nk tukar 'estima' nih....wah wah waaaaah...
Xpe...xdpt estima...ixora pun ley jugak...aku xkesah...
Janji dpt duduk dgn selesa nya kt belakang...
Dah twins kt belakang ngan ibu....
Si kakak pun nk menyempit gak kt belakang,xmo duk depan...
Sudahnya mmg papa mcm drebar le... ;D
Kalau nak meyusu 2-2 skali mmg le tersgt sempit rasa nya...
Dgn carseat lg...brg2 budak2 ni lg...adui...
Tu yg kalau nk kuar tu, en somi tanya nak pi mana...?
Sejak2 dh pindah Seri Kembangan ni...
Aku jwb...ala jusco sini2 je lah....malas dh nak pikir tpt lain...
Asal ble kuar aje....
Gile boring haha...balik2 jusco...balik2 pasar borong...
Niat di hati nak pegi smpai ke IKEA/KL ....haih xtau le bila lg nak smpai sana ;D

.
.
.
.

Aiseh....alarm clock dh bunyi dh...
Dh kul 4.30...daku nk p masak sahur dulu...
Kang nnt2 smbung plak...


;D

1 comment: