-------------------------------------------TERIMA KASIH SUDI DATANG KE BLOG SAYA ;D-------------------------------------------
-----------------------YANG MANA ELOK JADIKAN PANDUAN, YANG MANA BURUK JADIKAN TAULADAN ;D-----------------------
--------------------------------SALAM KASIH & SAYANG, LOTFI-SARAH-KHALYSH-KEISHA-KASHIF--------------------------------

Wednesday, September 30, 2009

COOLABABY ClothDiaper GIVEAWAY !!!.... :) Ending @ 12 tonite

1st of all 'Aaamat Aaayi Yaya' Khalysh ucapkan pada semua Aunti2 Mummy sekalian...

Alhamdulillah...'COOLABABY RAYA GIVEAWAY CONTEST 4th-30th Sept 09'

Tinggal beberapa jam je lagi akan berakhirlah contest MELETOP nih...
For those out there yg masih berminat nak join sempat lagi nih....
meh2 pastikan anda submit entry anda
before 12mlm nih taaw...
tepat jam 12 tgh mlm nih kiter tutup...yer...dan sebarang rayuan tidak akan dilayan supaya adil dan saksama bg semua pihak... ;)

Terima kasih pada semer2 yg sudi & gigih m'join contest nih...
Insyaallah ada rezki...kite wat lagi :) yeer...
So for those yg dah submit entry, sila cek list contestant kt >>sini<<
Sesape yg tak tersenarai, terlepas pandang tu....please inform saya yer...

Insyaallah proses cabutan akan di update dan dlm masa beberapa hari lagi...
Semoga semuanya berjalan dengan lancar...
Yg bertuah tu dun worry, nnt kiter bagi notification yer...

So pada semer2 mama&papa diluar sana...cross ur finger & GUD LUCK!!!... :)

Tuesday, September 22, 2009

Jemputan ke Majlis Kesukuran & Aqiqah

Bole click utk pic lebih besar :)

Salam Aidilfitri semua :)
Jemput ke Majlis Kesyukuran & Aqiqah utk puteri sulung kami.

Khalysh Najlaa bt. Ahmad Lotfi

Pada:
Hari Sabtu, 26 Sept 2009 / 7 Syawal 1340H

Di kediaman :
No.2 Jln Pantai Jerjak Dua,
Sungai Nibong,11900,
Penang.

013-3884088 Lotfi
013-3995899 Sarah

Aturcara:
1.00 tghhari - Doa selamat
1.30 tghhari - Jamuan makan

Wednesday, September 16, 2009

Pre raya SHOW :)

Salam Aidul Fitri buat semua...
Dah tinggal tak berapa hari dah kita nk beraya...Geram sungguh aku tgk iklan raya Habib neh...
Asal lalu ja depan Habib Ampang Point...
Sat gi hubby punya dialog 'Sayang sungguh... xkiraaa la...'
Hahaha...mana xsayang tu dia gelang dia nala punya lap lip lap lip laaaap...
Bila la aku dpt bg hadiah best giler mcm ni kat mak aku...
Insyaallah...moga dimurahkan rezki...kene usaha kuat lagi nih...

Tahun ni beraya makin seronok dgn Khalysh...
Dah makin pandai serba serbi...
Insyaallah 26 Sept / 7 Syawal ni...
Nak buat kenduri kesyukuran & Aqiqah utk Khalysh...
Sesiapa yg berdekatan ngan Penang tu...
Jemput2 mai naa...nnt aku update address :)

Mem kecik ni...
Nak amik gambaq static dia punyaaa lah payah..
Jenuh shoot...
Tu yg pakat duk amik video nih...

Mem kecik ni dah makin pandai begaya...
Tgk je lah video ni...
Hem alahai...anak dara sorang ni...
Sakan...tui..tgkla keletah dia...haih...
video
Dgn iringan lagu aliff baa taa...
Telentok lentok dgn gedik nyer...
Sila lah maaf kan latar suara yg agak sumbangsih ituew..okey...
Suara xmandi lagi yer...hahaha
Besa la posa kan membuta lama skit...hiks
Baju ni baru dpt pagi smalam...dari Ja
Tekejar2 ibu turun dr katil kejor posmen kt gate...
Syian posmen xlarat nak picit hon...haha

1st baju kurung Khalysh nih...
Tasabaq2 dah ibu trus 'serelum' (pakaikan) kt Khalysh...
Xcited nak tgk rupe cek mek ni pakai baju kurung...
Sangat sangat saaaangat cute okey...
Kalau bukan mak di anak puji lebey2 sapa lg kaaan...
Khalysh pun kemain 'aceek aceeek acekkkk'
Bukan nak adik yer...maksudnyer 'cantek cantek cantek...'
Wah di timpa perasaan gitu...
Baru 1 thn setengah...kecik2 da pandai haih...
Siap tudung lagik...haaa dah mcm ustazah dah hohoo...
Insyaallah Amin...Amin...berkat doa bulan posa ni...
Moga Khalysh jadi anak yg Solehah & Taat pada Ibu & Papa...Amiiin...

Blik Penang Insyaallah Jumaat mlm...
Kompem jem xhengat punya...
Yg plg penting pas Nur Kasih...X ley mis tau...Adam & Nur ni...
Nak becentha lik ngan Adam ley tak?
Statement membunuh hohohohooo waa ampun...
'Slamat hari raya beee...nk duit rayer?' hehehe
I laaap uuu...

Ok la..melalut2 dah ni...
Ibu pun dah dah xkoser nak berebut mouse ngan Khalysh ni...
Ibu type dia delete...ibu type dia delete...
Jenuh laaa....
Dia pun sama sibuk...haaaih...

Monday, September 14, 2009

PANASS !! PANASSS!! GORENG PISANG PANAS...

COOLABABY ClothDiaper GIVEAWAY !!!.... :)
& PROMOSI SALE HARI RAYA !!
(sila scroll ke bawah....ya :)
4 SEPT - 30 SEPT !!!
RAYA GIVEAWAY PROMO!
FREE
1WETBAG + 1CD(w. 1 insert)+1cute legging!

Nak? :) Syarat2 nyer, mudah aje...:


1. Buat 1 entry dan promote pasal GIVEAWAY ni & blog ni kt blog korang :)
2. Pehtu jgn lupe link kan blog ni kt blog korang...
3. Pastikan korang signup utk jadi follower blog nih...

4. Last sekali dah selesai suma yg diatas...
sila tinggalkan komen / msg supaya kite leh link blk blog awak dan pastikan awk tersenarai lam peraduan nih...ok

5. Pemenangnyer akan dipilih mll cabutan bertuah yg akan divideokan nnt :)

Peserta :) -
1. Mama Akif
2. Ibu Arifa
3. Mummy Sofea
4. Mama Arman
5. Ibu Ayra
6. Mommy Qaiser
7. Sherry
8. Mama Aisy
9. Mama Anamarza
10. Mama Alya
11. Kak Ngah
12. Niza

13. Mama Arwen-Danish
14. Zhaslin
15. Mama Cun
16. Mama KP
17. Mama Imran
18. Mama Raziq
19. Mama Qaseh
20. Hana
21. Dyahaha
22. Mama Zharfan
23. Mama Tisya
24. Mama Aqil
25. Mama Mieza
26. Ummi Nabilah
27. Mama Aidil
28. Mama Yanadzul
29. Beebkiez
30. Mama Qaseh Nur Alya
31. Mama Jasfyra
32. Mama Geeda
33. Sitisifir10
34. Mama Ieyza
35. Mama Miela
36. Mama Darwisya
37. Mama Nur Alya
38. Papa Akif
39. Mama Nicks
40. Mama Juniza
41. Mama Syabil
42. Mama Alya Zahra
43. Syakila
.
.

.
.
.
Daaaan ada lagi...
Besempene dgn shoping sakan nak rayer ni kan... :)

Untuk sesapa yg beli CD ni

b4 balik rayer

18 Sep 09 nih...
HARGA SHOPING RAYER hanyalah...

RM35.00
RM32.00 shj!!!

(market price range RM37-RM43)
** Jgn risau...kalau takut xsempat nak beli...
le booking dgn 1/2 harga dulu :)



COOLABABY !!
The most prefered One size(S,M,L) pocket cloth diaper
by every mommy... :)
pocket CD with 1 insert :)
- Features -

* Comes with 3 layer 100% microfiber terry inserts (5"x13.5") which is a strong absorbent material and can absorb urine fast.
* Front snap with strong adjuster to create Size S, M or L diaper.
* One Size diaper Fits baby between 3-13kg
* Easy to adjust waist and leg
* Super absorbent - 3 layer inserts and inner fleece
* Soft inner fleece will wick away moist & feel soft on baby's skin
* Waterproof outer with PUL lamination to prevent leakage - breathable
* Made of 100% Polyester/Original cotton
* Machine washable :) I like... :)
PANASSS! PANASSS! GORENG PISANG PANASSS...
Ni warna2 yg available:



1. Purple -6 [5sold,1 available]
2. Green -5 [4sold,1 available]
3. Yellow -5 [sold-out]
4. Red -6[sold-out]
5. Orange -6 [sold-out]
6. Dark blue -5 [sold-out]
7. Pink -5 [sold-out]
8. Blue -5 [sold-out]
.
.
.
Call / SMS

Sarah 013-399 5899
:)

Thanks :) -
1. Mama Fahry - 14pcs (delivered 7.9.09)
2. Mama Humayra - 5pcs (delivered 8.9.09)
3. Mama Akif - 2pcs (delivered 8.9.09)

4. Mama Sha - 3pcs (delivered 10.9.09)
5. Mama Anis - 3pcs (delivered 11.9.09)
6. Mama Alesya - 5pcs (delivered 14.9.09)
7. Mama Maiza - 3pcs (delivered 14.9.09)
8. Mama Wawa - 3pcs (delivered 14.9.09)
9. Mama Azizah - 1pcs (delivered 14.9.09)
10. Mama Liza - 5pcs (delivered 15.9.09)

--------------------------------------------------
Berminat utk menjadi reseller jugak?
Call saya jugak yer :) 013-395899 (Sarah)
--------------------------------------------------

Looking super cute in Cloth Diaper

Who needs pants after all...?
There is something so amazingly cute about a baby wearing nothing but a diaper and a shirt.
Wearing cloth diapers,
it is a cuteness overload.
"Waa tetiber speaking omputih lak kan aku...huhuuu...."
"Booh skit lagik...heehee"
The fact that you can match a diaper to a shirt makes the no-pants-look even better.
Afterall, with clothdiaper like these, it’s not only about
saving money…..
it’s not only about
saving our environment……

and it’s not only about
saving our health....

It’s also about baby looking super duper CUTE and loving every minute of it!
THE CUTES OF ALL...
Intan payung pengarang jantung ucuk acam Ibu & Papa...
sweetie KHALYSH NAJLAA @ 18 months, 9kg
MUUUAH I LUV U :)

Friday, September 11, 2009

Cara nak siapkan cloth diaper :)

Waaaah smangat nooor haku nih...
Haaa meh nak citer bab2 nak siap kan cloth diaper ni plak...
Almaklomlah...dulu pakai sendirik2 ajer...
Skang dah sharing2...bak kata pepatah...
"SHARING IS CARING" yer dak...
Memuler dgn meng'cloth diaper' kan anak kak ipaq ngan adik ipaq...
Makin heppi depa lani dah...
Jimat wal cermat serba serbi...
Makin lebar le senyum laki depa...
'Slamat duit aku...haaa' :) Haahaa...

Dah stori pjg lebar bab2 cuci2...
Meh layan pic aku siapkan 1 cloth diaper utk Khalysh...

1)
Ok cloth diaper ni ada 2 bhgn utama, yg ada poket leh bukak2 tu nama nya pocket diaper.
Lagi satu yg sekeping tebal mcm towel tu nama nya insert/soaker. 2-2 ni kena ada...ok...
Biasanya siang dlm 4jam penggunaan leh le pakai 1 insert/soaker...
Kalau malam supaya dpt kroooh2 ngan aman dan damai masukkan lah 2 keping, jadi byk le skit shi shi yg ble diserap...
Xperlu le nak bangun tgh2 mlm mcm zombi kg pisang tukar lampin anak...smpai 2 kali kan...
Apa pun tebal mana insert yg nak digunakan nnt bergantung pada pattern anak korang shi shi...so pandai2 le kan mengadjust...

2)
So apa lagi...masukkan lah insert/soaker tu kedalam poket yg telah disediakan itew...
Masukkan sampai habis...yer puan2...

3)
Puan2 pastikan insert/soaker tersebut masuk cantik2 sampai ujung...
Kang senget benget kang tercicir lak kaaan...pastu kondem...
'Haih awat la CD ni asyik bocor ajer....' sindri jawab maaa...heheh...
Kasi cek dulu betul2...haaa...
Biasa nya kalau bocor selain dr sbb insert/soaker yg dimasukkan xbetul...
a)Ialah sbb anak dah shi shi byk atau dah pakai lamer sesgt...
b)Selain dari tu bagi CD yg baru di beli, dah xsempat2 nak baca 'CARE INSTRUCTION' daah...Haaa excited sgt kan...kes tak menyempat2 nak keciwi dgn CD baru...nih :)
Maka CD tersebut dgn bijak nyer telah dipakai kan pada anak tanpa di basuh dulu...
So puan2 CD baru kena prewash tanpa sabun yeer atleast 2kali dulu before pakai...okUtk pasti kan CD tu dpt menyerap dgn baik...
c)Atau bg yg dah lame pakai CD, kalau bocor maksudnya kene wat strip washing utk hilang kan lapisan minyak yg dah terkumpul kt permukaan insert, dek sbb pemakaian nappy cream dan dsb...xpe bab ni nnt kite stori kemdian... :)

4)
Seterusnya...ikut pada sais anak korang, setting kan lah snap button yg byk2 kt depan tu mengikut sais yg bersesuaiaan...
Since Cik Puan Muda Khalysh ni genit orang nya... :)
Maka di setting kan lah sais M...
Cloth diaper ni dah siap bhgn paha yg bercerut getah dr dalam...
Jadi masa pakai kan anak pastikan paha anak ngam2 ngan setting yg kiter dah buat tadi...
Kalau ngam2 cun maka betullah setting sais tu...
5)
Taaaraaa...siap dah...
Haaa baru la leh pakai...
Mesti comel montot anak korang...pas ni...
Eeei aaam laaa aaaam!!
Yg nak bwk ke nursery tu
Bekalkan lah CD yg dah siap di set ikut sais anak...
Kang garuk2 kepala lak pengasuh tu nak setting...
Ape kes lak ni butang bebanyak ni kan...hahaha

(Credit to estradaamyl frm Wilsonville, Oregon)

So ni lah rupenyer...
Aku tak dah koser dah nak amik pic Khalysh pakai CD hari ni...
Jenuh bejuta2 kali snap belari2 1 umah...dah le pose...
Bukan leh duk diam2...huru hara tul laaa...mem kecik ni haih :)
Sudahnyer aku pinjam sat pic anak mak saleh ni pakai CD coolababy kaler ijau...
Umur baby ni 21 bulan...berat dia 10.5kg, setting sais L
Ni le gaya nyer bila dah siap pakai ngam2...
Comel kaaaan...kan kan kaaaan...

Mudah kan...
Lepas kering dibasuh, masukkan ajer insert...
Tak perlu nk dilipat2 3segi ke 4segi ke...
Nak cucuk2 pin ke...hai ni yg plg seriau nih...
Nak pakai kan suar plastik laa...cam zaman mak2 kite dolu2 heheh...

Skang dah MODEN...MUDAH...dan SAAANGATCOMEL di mata, di montot dan di poket yg tersayang....

BABY SUKE,IBU SUKE...PAPA Laaaagi SUKEEER....kan kan kan...

SLAMAT MENCUBAAAA.... :) muah!

Monday, September 7, 2009

Mari CUCI-CUCI cloth diaper bersama Sarah ;)

Tadaaa...
Utk mommies2 yg ala2 mcm xkoser nak membasuh CD ni kan...
Meh aku nak stori telling skit bab2 yg aku pun memuler rasa mcm leceh nak wat... :)
Nak kata susah sgt pun tak tapi xle mcm disposable diapers tu kan main buang2 aje...
Biasala memule tu kan...nak betukar...
Kalau dgn cara yg berjadual & time mgmt yg baik hiks :)
Insyaallah mudah ajer....alah bisa tegal biasa... ;)
Janji sendiri hati dalam juga mau... :)

1st of all...utk pengetahuan semer2....
Aku ni pon idak le rajin bebenor bab2 membasuh2 nih...
Walaupun aku ni suri rumah tangga...nama glemer Work.At.Home.Mom :)
Rasanyer byk lagi mende lain aku nak buat dr nk membasuh hari2 kan... ;)
Hehehe...bab2 CD ni habis rajin...2hari sekali ajer aku basuh...
Ala2 bile dah sakit mate memandang timbunan CD lam baldi tuh...
Kaedah nyer aku humban aje sumer2 lam mesin basuh...trus kasi setel...
Tu pun ada hati kalau leh nak 3hari sekali je basuh...haih

Nnt nk tambah stok CD lagik...skang baru duk ada lam 18pcs ;)
Kalau nak 3 hari sekali basuh tu sedap2 pakai tolak ujan panas ribut petir sumer...
Agak nyer lam 20-24pcs...so xde la hari2 nak basuh kan...
Panjang la skit hayat CD tuh kan...
Kalau hari2 basuh...mau tak lunyai...hahaha...
Kater nak pakai smpai 3thn...kaaan... ;) nk save duit haaa...
Kang cukup 3thn dah xde rupe CD dah...hahaha

Sooo meh ikut aku kita ke segment cuci-cuci CD ;)
Hokeh biasa nyer acara ni aku buat sesambil mandi manda... :)
Atau bebiler sahajer bile aku perlu ke bilik temenung tu...hiks...
1)
Memule kuarkan le insert/soaker tu dr dlm poket CD...
Kasi siram sama air...
Tonyoh2 manjer sket...
Nak pakai tgn le nak pakai kaki pun leh...
Tapi harusla di ingat JGN SEKALI2 pakai berus...ok
Pantang tu, nnt rosak fleece...ok
2)
Kalau ada poo poo baby...
Tuang ajer lam toilet sambil pancut2 air kuat2 supaya senang tertanggal...
Kang ade yg cakap...'ala kalau poo poo seketui xpa la...mau nyer yg lembik2 belengaih2 tu...'
'Aaargh tidaaaak sanggup....' aaaa rilek...rilek...
Haaa nih kes mcm Khalysh ler...poo poo mmg lembik2 & belengaih2... :)
Berkat susu ibu ;)...najis lawas dan mudah nak poo poo...
CD yg tgh duk basuh ni lepas Khalysh poo poo leer...
Igt nak snap pic poo poo lekat kat CD...hehe xjadi la...
Hahaha kang ade yg muntah hijau kang...hahaha
Ni lah hasilnya setelah di pancutkan ngan air dan di sental2 manjer...
Mudah tanggal sebnor nyer xyah berus2 pooon...
Biasanya ade la kesan kuning skit tinggal...
No worries...kang dah masuk mesin hilang la...
Kalau ade lagi xpe...jemur nnt stain tu akan hilang... ;)
3)
Pehtu perah2 skit...shampak ajer masuk baldi...
Haaa tgk tu dah penuh baldi dah pun...
Selagi tak menimbun2 cam ni aku tak basuh...hehe
Ade la lam 12 pcs mcm tuh...2 hari nyer pakai...
So dah smpai le masenyer utk dibasuh...
4)
Kasi masuk suma lam mesin...
Sebnar nyer lagi digalakkan basuh CD pakai mesin...
Sbb air byk so ble bilas byk2 kali dan bersih2...
Soo kadar penyerapan CD tu makin lama makin bagus...
Sebaik2 nya buh la lam sarung net tuh...
Tapi aku ni penyegan...
Malas nak pegang2 dah...hehe
Humban jer sumer...
Pakai sabun TOP separuh penutup ajer...
Sabun HAD pureen pun bole...
Dgn air plg maksimum...
JGN SEKALI2 buh klorok ke sabun terre2 atau softner wangi2 semerbak...yer...
Semer tu tak perlu...
Nak tau cd yg kite basuh tu betul2 bersih....
Xakan ada bau hancing atau wangi sabun yg terlampau...
Basuh biasa2 ajer...air mesti cukup...okey :)
5)
Siap basuh, sidai...
Insert/soaker tu tebal so perlukan matahari utk kering...
Pocket CD tu sidai lam umah pun leh kering kejap jer...
Kalau yg ada stain kuning tu seelok2 nya sidai direct matahari utk 60-90 minit...
Matahari ni akan matikan kuman dan pemutih secara semulajadi...
Biasanya aku akan sidai kat bwh porch...
Di celah2 rimbunan pokok ituew...

Amacam mommies2 sumer...
So hopefully dpt la sedikit sebanyak...
Memberi gambaran camne nak handle CD ni bile dah pakai nnt...
Pada yg mungkin nak bertukar pastu pikir punya pikir...
Macam leceh ajer nak cuci-cuci ni kan...xde la susah mana pun...
Kalau boleh berjimat apa salah nya...kaaan...
Kalau yg ada maid tu lagi bagus...bagi keje cuci mencuci CD ni kt dia...haaa
Kang anak tido xde keje lak dia siang2 kan...

Pada yg hantar anak ke nursery pun xde masalah...
Leh pakai CD ni cam biasa...mcm pakai disposable diapers...
Bekalkan CD yg bersih dan dah siap di setting sais kt pengasuh tu...
Kalau baby poo poo ke shi shi ke...
Bukak gulung2 bungkuih lam plastik...
Xyah susah2 pengasuh nak basuh...
Kang kiter bwk balik...kiter bilas... :)
Jgn risau material fleece xakan bertahi lalat...
Poo poo pun akan mudah tanggal walaupun lambat cuci...

So mommies...SLAMAT MENCUBA... :)
HAPPY CLOTH DIAPERING...

Friday, September 4, 2009

CheeseCake Oreo

Jenjen jeng....

Hah ni le rupe nyer cheesecake oreo ituew...
Ok tak ok tak? Comot skit la...
Rupe tu ade la kan...hua hua hua...
Halaaah janji nak masuk perut gaks kan...

Rasanye...hurmmm wallah...ewaah! :)
Haa tak caya ni bahagian yg papa dah sebat smalam...
.
.
.
.
Haih makin mewah le bumper papa tu kan...
Xde makne nyer papa duk telan ayaq teh detox yg bau mcm nak pengsan tuh...
Nak kempeskan perut le kununyer...sanggup...
Xpe la papa, kan papa yg cakap tu lambang 'kemewahan'... :)

Xpe2...ibu suke, lagi 'mewah' lagi suker...
Haaa! betui ka aku nih? kang 'mewah' melampau...
Sape nak jawab? hohohoho....
Huhuuu xmo2...xmo2...xhencem nnt...
Skit2 ok la...yer...yer? Ala kadar yeeer...

Hoke ni gambor cheesecake tu mase baru potong...
Dah potong cantek2 xkoser dah nyer nak snap2 gambar...
Memasing...trus NGAP! xhengat dunia dah...
Bagi Khalysh rase skit...
Ble tak dia wat muke gli geleman...haih
Pelik kut 1st time...rase...
Last2 dia ratah roti kat bwh tu ajer...
Makan je la Khalysh...
Janji duk diam2 ...wokey...
Ibu ngan papa nk nyum nyum... :)

Thursday, September 3, 2009

Khalysh sayang kimi...

Balik Penang hari tu....
Macam biasa la acara wajib...
Ke Queensbay Mall laaa...
Saje bwk Khalysh jalan2 ...haha...
Blakang umah maktok ajer pun...
Xsmpai 5 minit...
.
.
.
.
Officially Khalysh is 18mths already....
How's time flies...
Cepat tul...

Mulut pun makin pot pet pot pet...
Skang ni suke menyanyi-nyanyi lak...
Tah ape yg dia nyanyi ibu pun x leh nak translate lagi... :)
Mendayu2 jer bunyi nyer haaa...
Sambil kepala lentok-lentok...haih...

Meh nak share skit...
Vocab baru Khalysh:
1) Ji jak... (cicak)
2) Me muk (nyamuk)
3) Mut (semut)
4) Vi jen (vitagen)
5) Taaak (bukak)
6) Laa lat (lalat)
7) Aaa tuk (Mak tok)
8) Aaa wan (Tok wam)
9) Mimi (kimi...kucing maktok)
10) Aaaatum (Assalamualaikum)
11) Cit (sakit)
12) Lat (solat)
13) Ooot (hot)
14) Juk (sejuk)
15) Aaa mau (tak mau)

video

Ni le dia kucing kesayangan maktok....
Yg Khalysh panggil 'Mimiiii...'
Kimi ni kucing yg ala2 manjer2 ganas gitu...
Nak gigit org jer...keje nyer...
Tu versi kira habis manjer la tu...
Haih ni yg ibu xsuka ni...
Saspen takut kene terkam jer hahaha...

Khalysh xcited giler tgk kucing...
Yelar kat umah KL mana ada kucing2 ni kan...
Hahaha...kalau ade pun yg busuk2 sumer...
Awal2 lagi ibu dah shuh! shuh!...

Papa jer yg pandai main ngan kucing ni...
Org lain sume xbrani...hehe
Khalysh pun geram nak main gak...
Tapi takut... :) sib baik...
Kalau tak silap hari bulan di terkamnyer kimi tu...
Dah le ganaih...

Khalysh duk xcited tgk telinga kucing tu sebnarnyer...
Sibuk nak cubit telinga kucing tuh...haha
Siap apa yg kimi buat pun Khalysh nak ikut...
Cakar2 kusyen...sapu2 muka...
Haih....
.
.
.
.
Ok la...ni nak pi wat cheese cake lak...
Papa dah mengidam...hahaha
Ni 1st time nak wat sendiri ni...
Last weekend dah blajar ngan kakak ipaq...
Smalam papa dah blikan mixer tuk ibu...
Hahaha...
Ni dah tahap wajib kene buat cheese cake tuh...

Ok la papa pun dah sound...
" Ish ish ish...duk rasa dahni...cheese cake kat mulut ni..."
Ok bos cheese cake 1 siap...!!
Haih camno la rupenyer nnt...
Nnt suk kita update rupe cheese cake ituew yer...