-------------------------------------------TERIMA KASIH SUDI DATANG KE BLOG SAYA ;D-------------------------------------------
-----------------------YANG MANA ELOK JADIKAN PANDUAN, YANG MANA BURUK JADIKAN TAULADAN ;D-----------------------
--------------------------------SALAM KASIH & SAYANG, LOTFI-SARAH-KHALYSH-KEISHA-KASHIF--------------------------------

Thursday, August 27, 2009

Khalysh & spagetti...

Bukak posa hari ni ibu wat spagetti...
Khalysh's nyer fav...lama dah ibu xbuat...
Hujan lak ptg tu...
Sian papa sampai umah basah kuyup...
Pasni kene bwk keta la gi ofis...
Bulan2 posa nih papa bwk moto...
Sbb nak cepat smpai umah...
Tapi 2-3 petangi ni asyik ujan jer...


This is what happened when papa yg bagi Khalysh makan...
Macam2 la papa Khalysh ni...hemmm
Tegelak ibu nengok...haih...
Tengok la tuh...
Xtau nak cakap ape dah...hahaha
Layan je lah...

Neway ni baru je siap bekemas baju nak balik Penang esuk... ;)
Balik Penang smpai Merdeka...yeaaa...best2!
Papa dah siap pesan dah...bekemas awal2...
Betul2 lepas balik solat jumaat trus chow...
Hahaha papa mcm tau2 je...
Standard kalau ibu bekemas...
Mau nyer 7 jam pun xsiap2 lagi...haha
Kelepet pi kelepet mai...
Summa pun nak bwk mcm nk pi haji daaa...
Smbil bekemas ajar Khalysh cakap... "Mak-tok" ngan "Tok-wan"
Khalysh sebut "Aaatok" ngan "Waan" ok la tuh...
Mau nyer bebunger-bunger hati depa dengaq nnt...

Maktok cakap, cuaca kt Penang hari2 ujan sepanjang hari...
Alamat nya mmg kena bwk xtra baju lah nih...
Dlm 1 beg plg besar ibu dah packing suma...
Mmg pantang papa kalau blk kampung bwk beg byk2...
Tak koser nak memunggah bonet... :) katanyer
So papa bli 1 beg plg besar di 'dunia' yg ada kt kedai tu la...
So that segala2 nya leh di sumbat masuk lam beg tu... :)

Aaaa....lupe plak...nk kabar...
CLOTH2 DIAPERS yg baru dah odw...
Harga yg munasabah dan sgt berkualiti...
Khalysh pakai brand ni dr memula dulu smpai skang 7bulan dah...
Saaaangat puas hati.... :)

Insyaallah kalau tak de masalah...
Next week smpai la...
Mcm yg 1st order hr tu...sangkut ngan kastam dekat 2 minggu...
Huih panjang citer dia...smpai ke KLIA gi tuntut...
Prosedur mcm ngan hape tah...
Ok takpe2...walaupun agak hangin & serik...
Kalau tak kena...x belajar...kan?
Yer tak?...heheee

So mummy2 yg berminat leh le nak chup dulu mana2 kaler yg chomels-chomels nih... :)

COOLABABY !!
The most prefered One size(S,M,L) pocket cloth diaper by every mommy... :)
RM35 with 1 insert :)
(market price range RM37-RM43)

Ni warna2 yg available:

1. Orange -6
2. Red -6
3. Purple -6
4. Dark blue -5
5. Green -5
6. Blue -5
7. Yellow -5
8. Pink -5

Review by Babybots,UK:
"Coolababy products have gained popularity beyond their wildest dreams and as a company, they are so proud of each of their beautiful products. Afterall, with cloth like these, it’s not only about saving money….. it’s not only about saving our environment……and it’s not only about saving our health. It’s also about making baby looking super duper CUTE and loving every minute of it!

We have had a tester trialling these nappies for sometime now and have had no problems whatsoever. Infact they have outperformed some of the other brands our tester has been using."
(model is wearing COOLABABY in green, isn't she cute? ;))

Call / SMS
Sarah 013-399 5899
:)

Monday, August 24, 2009

Khalysh yg sgt rajin... ;)



Haaaa tu dia...
Dia dah start buat keja dah...
Mangsa kali ni ialah handbag makcik... :)
Budak kecik ni dah pandai bukak zip sendiri...
Pantang nampak handbag...
Mula la nak usik-usik...bukak zip...
Moncong2 mulut menyelongkar...
Hahaha...
Nasib le makcik...(masa ni makcik da teleleh depan tv)
Handbag makcik ni pun dah macam 7-11 dah haih...
Memang menarik sungguh nak punggah2 nih...

Pastu budak kecik ni dengan baik hatinya...
Nak tolong makcik dia wat report...haha...
Kemain lagi dia...
Seronok sungguh dia menulih...
Siap buat karangan depan blakang tu...huhuuu
Habih la paper work makcik....
Nih makcik tau ni mau nyer histeria....
Huahuahua hahaha...
Gelak sama makcik...
Tu la dia pengarang jantung makcik... :)
Busyuk2 masyam...intan payung...
Kaan...makcik kan...kan...kaaan...

Sori le makcik...
Ibu duk sibuk mengemas kat dapur...
Pelik jugak apsal Khalysh xdtg menyibuk pun...
Upe nyer duk bz wat report....haha
Xsempat ibu nak wat ape2 pun...
Haaa dah siap dah Khalysh buat karangan... :)
So ibu amik le video ni wat kenang-kenangan makcik tersayang...iyer...

Heehehehe...

With dearie makcik...
Ni Cik Khalysh menyibuk kacau makcik baca magazine... :)

Sunday, August 23, 2009

1 Ramadhan... :)

Alhamdulillah...
Hari pertama berpuasa cuaca mendung dan hujan sepanjang hari...
Sahur pun ok.. on time suma, tak de terlajak ke ape kan...hehehe
Smbil sahur sambil layan episode ulangan Nur Kasih...
Uuui best best...
Tu yg buat smangat nak sahur tuh...heheh...

Ibu makan tambah 2x, takut lembik esuk...
Amik experience last year huhuuu...
Nak menyusu Khalysh lagi...
Kang kalo makan skit...
Smpai Asar jer dah lemah longlai dah...See...dah petang pun segar lagi...
Lepas balik Pasar Ramadhan...
Siap beraksi lagi 2 beranak ni...haha

Khalysh xpela...
Cik Puan Muda ni...
Kemain lagi makan aiskrim...
Amboi sedapnyer...
Haih pose...pose... ;)
Dah le 1st day, sib baik ibu tak terlupa...
Kang selamber jer suap masuk mulut skali...haha

Friday, August 21, 2009

Marhaban Yaaa Ramadhan Al Mubarak :)

SARAH, LOTFI dan KHALYSH sekeluarga mengucapkan Selamat Berpuasa buat semua...
Moga setiap amalan kita di permudahkan serta di terima dan di rahmati oleh Allah...AMIN..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Quick update:
TERIMA KASIH SUMER :)
syira 1pc-delivered
hafizah 5pcs-delivered
lili 2pcs-delivered
mimi 13pcs-delivered
anis 21pcs-delivered
musliha 4pcs-delivered ;)
yana 8pcs-delivered
umai 1pc-delivered
shikin 3pcs-delivered

Thursday, August 20, 2009

Nappy rash...

Salam,

Terima kasih sumer 4 ur BIG support...
Alhamdulillah cloth diaper ni mendapat sambutan yg sgt2 menggalakkan...
Kiter pun baru je nak test2 market ni kan...
So pas ni leh la bwk masuk lagi banyak2 brand dan jenis...
Hubby pun dah bagi GREEN LITE :) nak kasi FUND...yipie...

Masa tukarkan lampin Khalysh tadi tingat kat sorang baby baya Khalysh ni...
Zahra nama dia, kisahnye uncle dia dtg umah layan PS ngan papa...
So bwk le si Zahra ni main2 ngan Khalysh...
Sonok le budak 2org tu main2...
Ibu pun lepak ngan hepi nyer la, buat lak masa tu selesema...
Idung sumbat2, pening2 lalat skit...
Lame main dgn gumbira nya tetibe Zahra dtg pelok2 rengek2...
Sekali cek2 upenyer member suda melabor dgn sekian lama nya...
Apa lg trus bwk masuk bilik air londeh2 suma nak cuci Zahra meraung...
Aih apsal nih kan...? Cek tgk dah ada RASHES YG GILER KRONIK...!!!
Ya Allah kesiannyer, mau nyer pedih giler...Khalysh pun negok tekebil2 ajer...

Apa lagi mmg kene ceramah le uncle si Zahra ni...
Dah le dtg selai sepinggang, pampers ke susu ke apapun xbwk...
Haih ni berak siap xsedar...sian Zahra...
Giler kesian xpenah tgk rashes mcm ni punya teruk...
Dah le pakai disposable diaper...
Jgn kate disposable... cloth diaper...ape diaper pun kalau berejam duk dlm taik ngan kuman sumer...
Mmg menjawab ler...haih...
Sebijik mcm lam pic ni tapi 2xganda lagi teruk...
Merah menyala-nyala...AllahuAkhbar...
Bersihkan montot dia cepat2...
Sapu nappycream byk2 giler...
Sambil Zahra nangis2, Khalysh tekebil2 nengok...
Pakaikan napkin...
Trus "Nah ko bwk balik si Zahra cepat! Bg kat mama dia..."
Rasa nak sekeh2 aje Uncle si Zahra ni...tu la lelaki...
Syok main PS smpai lupa anak sedara...

Dan sejak dr hari tu mebi sbb trauma tgk Zahra meraung2...
Tiap kali Khalysh tukar nappy pun dia nk nangis jugaaak...
Ala-ala nangis mengader2 sesaje buat2...smbil tegelak2... :)
Haih mcm2 pee el la Khalysh ni...Ibu tgk pun nk tegelak... :)
Haih tringat kat Zahra...
Sibaik Khalysh xpenah dpt rashes yg kronik...
Skit2 dulu ade la masa on disposable diaper dulu...
Skang Alhadulillah rashes free :)

Ni ade la sharing skit pasal RASHES ni...

Antara sebab2 nak terjadinya ruam lampin :

1. Alahan pada bahan kimia yang terdapat di dalam lampin pakai buang.
Pulpa dan bahan sintetik merupakan bahan utama untuk pembuatan lampin pakai buang.
Bahan kimia iaitu dioxin terhasil semasa proses melembut dan menggebukan pulpa supaya menjadi kepingan kertas yang putih dan gebu.

2.Lampin kain yang di pakai terlalu lama atau tidak di tukar.

3.Alahan pada bahan pencuci samada sabun atau pelembut kain.


8 Tips untuk merawat ruam lampin :

1.Basuh punggung dan kawasan sekitar lampin setiap kali anda menukar lampin pada bayi atau anak anda. Jangan tukar lampin tanpa membersihkannya kerana sisa air kencing boleh menyebabkan kulit bayi bertindak balas dengan ammonia yang terkandung dalam air kencing.

2.Lap dengan kering atau anginkan terlebih dahulu. Senang cerita, biar je baby tu bogel sekejap untuk pengudaraan. Jangan terus pakai lampin dengan keadaan lembap untuk mengelakkan masalah lain seperti kulat.

3.Sapu krim atau losyen seperti zink oksid dengan nipis ke seluruh kulit yang terkena ruam.Selain krim , anda juga boleh guna tepung kanji dan di sapu rata ( ini petua orang lama-lama, saya selalu buat masa anak masih kecil ).

4.Jangan campurkan baju, seluar, napkin atau apa saja pakaian bayi dengan orang dewasa.

5.Jangan campur dengan sabun yang kuat kuasa pencucinya kerana kulit bayi sensitif dan di takuti berlaku alahan yang lebih teruk. Guna sabun pencuci khas untuk lampin atau pakaian bayi.

6.Jangan guna pelembut kain atau softener walaupun kita bau wangi dan kain menjadi lembut.

7.Jika menggunakan lampin pakai buang, ‘ cuti ‘ seketika dan bertukar pada lampin kain.

8.Tukar lampin sekerap yang boleh untuk kebersihan dan kesihatan bayi.

Gitu la serba sedikit tips ttg rashes ni, jgn dibiarkan melarat bahye nnt jadi kulat eeei kesiannyer kt baby...lagi susah nak rawat.

Sunday, August 16, 2009

BABYLAND Bright colors (SOLD-OUT)

* Comes with 3 layer 100% microfiber terry inserts (5"x13.5")
which is a strong absorbent material and can absorb urine fast.
* Front snap with strong adjuster to create Size S, M or L diaper.
* One Size diaper Fits baby between 3-13kg
* Easy to adjust waist and leg
* Super absorbent - 3 layer inserts and inner fleece
* Soft inner fleece will wick away moist & feel soft on baby's skin
* Waterproof outer with PUL lamination to prevent leakage - breathable
* Made of 100% Polyester/Original cotton
* Machine washable

AVAILABLE IN-
Green : 2 booked
Blue : sold-out
Purple : 3 booked
Pink : 3 sold

Orange : sold-out
Red :
1 sold /3 booked
Yellow : 2 sold /1 booked

Kasi PROMOSI skit... :)
Hanya RM29 shj dgn 1 insert
+ percuma 1 insert lagi (selagi stok masih ada)....
Apa lagi meh le borong... :) Market price RM32.00

Call/SMS - 013.399 5899 [Sarah]
HURRY UP! SELLING LIKE HOT CAKES !!

BABYLAND Spongebob (SOLD-OUT)

* Comes with 3 layer 100% microfiber terry inserts (5"x13.5")
which is a strong absorbent material and can absorb urine fast.
* Front snap with strong adjuster to create Size S, M or L diaper.
* One Size diaper Fits baby between 3-13kg
* Easy to adjust waist and leg
* Super absorbent - 3 layer inserts and inner fleece
* Soft inner fleece will wick away moist & feel soft on baby's skin
* Waterproof outer with PUL lamination to prevent leakage - breathable
* Made of 100% Polyester/Original cotton
* Machine washable

AVAILABLE : 2 sold / 1 booked
Kasi PROMOSI skit... :)
Hanya RM29 shj dgn 1 insert
+ percuma 1 insert lagi (selagi stok masih ada)....
Apa lagi meh le borong... :) Market price RM32.00++

Call/SMS - 013.399 5899 [Sarah]
HURRY UP! SELLING LIKE HOT CAKES !!

BABYLAND Blue Monkey (SOLD-OUT)

* Comes with 3 layer 100% microfiber terry inserts (5"x13.5")
which is a strong absorbent material and can absorb urine fast.
* Front snap with strong adjuster to create Size S, M or L diaper.
* One Size diaper Fits baby between 3-13kg
* Easy to adjust waist and leg
* Super absorbent - 3 layer inserts and inner cotton
* Original cotton material inner.
Very soft and comfortable for baby's skin and prevent skin suffering from diaper rash.
* Waterproof outer with PUL lamination to prevent leakage - breathable
* Made of 100% Polyester/Original cotton
* Machine washable

AVAILABLE : 4 sold / 3 booked
Kasi PROMOSI skit... :)
Hanya RM29 shj dgn 1 insert
+ percuma 1 insert lagi
(selagi stok masih ada)....
Apa lagi meh le borong... :) Market price RM32.00++

Call/SMS - 013.399 5899 [Sarah]
HURRY UP! SELLING LIKE HOT CAKES !!

BABYLAND Pink-Choco (available : 2 pcs-booked)

* Comes with 3 layer 100% microfiber terry inserts (5"x13.5")
which is a strong absorbent material and can absorb urine fast.
* Front snap with strong adjuster to create Size S, M or L diaper.
* One Size diaper Fits baby between 3-13kg
* Easy to adjust waist and leg
* Super absorbent - 3 layer inserts and inner cotton
* Original cotton material inner.
Very soft and comfortable for baby's skin and prevent skin suffering from diaper rash.
* Waterproof outer with PUL lamination to prevent leakage - breathable
* Made of 100% Polyester/Original cotton
* Machine washable

AVAILABLE : 5 sold /2 booked-liza
Kasi PROMOSI skit... :)
Hanya RM29 shj dgn 1 insert
+ percuma 1 insert lagi (selagi stok masih ada)....
Apa lagi meh le borong... :) Market price RM32.00++

Call/SMS - 013.399 5899 [Sarah]
HURRY UP! SELLING LIKE HOT CAKES !!

Anatomy of Babyland cloth diaper






Clueless? Cloth diapering 101...

Aku share sumer info2 dr hasil kajian aku selama ni yg berkaitan ngan cloth diaper :)
Hopefully dpt membantu mummy2 semer yg rase blank2 lagi pasal cloth diaper ni...


9) Designers diaper

Saturday, August 15, 2009

Cloth Diapers Frenzy...

Citer pasal cloth diaper ni...
Alhamdulillah Khalysh dah 100% tukar dr disposable ke cloth diaper for abt 7mths dah...
Lama jugak la mencari cloth diaper yg harga nya resonable & sesuai dgn Khalysh...


(Khalysh is wearing COOLABABY in orange ;)

So lani Khalysh dah pakai CoolaBaby & BabyLand pocket cloth diaper... :)
Memula tu agak meragukan jugak la kan...

Ble ker ibu nak handle ni...
Haih bab2 kencing ajer ok lagi la kan...
Smpai bab2 pooh pooh dia nnt...HAIYOOO (tempek dahi...huhuu)

Dulu main gulung2 lam pempers tu trus masuk tong sampah aje kan...
Dek disebabkan ibu dah bekobar2 nak pakaikan Khalysh cloth diaper...
Disertakan dgn azam utk berjimat cermat la katakan... :)
Maka ibu hamtam ajer laaa...

Awal2 tu bg Khalysh pakai bocor ajer keje nyer...
Pehtu adjust2 pakai betul2, 2-3 kali basuh...baru ok...

Memuler tu mmg agak geli2 laaa ahahaa...
Lelama ok ajer...bukannyer kite nk pegang2 pun...
Tuang aje pooh pooh lam toilet...sembur2 ckit FLUSH trus...
Idak le susah sgt uper nyer...ok laaa
Tong sampah pun idak le busuk lagi...

Pastu duk tgk Khalysh tekedek2 ngan cloth diaper tu...
Alalalalala...tommei nyer montot dia...warna warni...
Eeei ammm la ammm la...hehehe...
Hari2 semakin rajin ibu tukaw2 diaper Khalysh...
Kejap kaler merah, kejap biru, kejap oren,kejap ijau...HAIH...

Dulu nak tukar2 pempers rasa agak kedekut la jugak...
Ala kalau xberat sgt tu...xtend lagi pakai...
Kalau baru tukar ajer Khalysh dah pooh pooh...
Haih ruginyer rasa...nape la tak pooh pooh tadi...
Dah nak tukar lagi... :(

Kejap ajer rasa asyik nak kene bli pempers aje laaagiiik...
Skang tidak lagi...hehe Khalysh nak tukar byk2 kali pun tak pe...
Tak luak pun cloth diaper...ibu basuh Khalysh pakai lagi... :)
Sungguh gembiranya hati ibu...suker suker suker....
Xyah dah nak pikir bulan2 peruntukan tuk pempers lagi dah...

Skang dah bejangkit lak ke MakSu ngan MakLong Khalysh...
Pun tingin nak pakai cloth diapers mcm ibu...
Sooo...list punya list...bli borong trus... :)
Jenjen jeeeeng....besusun stok...
Ada lebihan ibu igt nak jualla kan...
Kasi PROMOSI skit... :)
Meh2 harga BORONG 'pocket cloth diaper' BabyLand 1 size (frm birth-13kg)
Hanya RM29 shj dgn 1 insert
+ PERCUMA 1 insert lagi (selagi stok masih ada)....
Apa lagi meh le borong... :) Market price RM32.00++

Stok yg ada:

Pink, Merah, Kuning, Hijau, Biru, Purple.

Corak bulat2 pink, Corak blue monkey,Corak spongebob & Oren.

Yg ujung tu sbb ada 1 ajer, Khalysh dah chop :)

Friday, August 14, 2009

Yea dapat award...!!



Thanks to Cahya :) sudi menghadiahkan award nih...
Xpenah2 dpaat award...huhu..mekacih mekacih...
Bercucuran ayer mata....haha...

Akan aku pas kan award nih kepada...jen jen jeeeeng...
Blog2 yg rajin aku singgah skodeng...hehehe...
Hambik jgn tak hambik... :)

1)Mama kimi & tasya http://kimiandtsya.blogspot.com/
2)E-car http://ecarnazrin.blogspot.com/
3)Diana http://nuruldiana008.blogspot.com/
4)Ana http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com/
5)Ja http://madebyja.blogspot.com/
Tambah lg sorang...hehehe
6)Ifa http://ijanifa.blogspot.com/

Wednesday, August 12, 2009

Kene TAG lagi.... :) mekacih AnaSuzana...

Buat Pn Anasuzana terima kasih yer kerana mengTAG kiter...
Tu dah sound2 dah tu kat ChatBox...
Huhuu harus jawab secepat mungkin nih...
Hahahaha...meh meh meh sat aku pilih dulu....
Haaa meh tgk beg pi market cek nih haaa :)

1. Sila ambil gambar beg yg anda bwk gi kerja :)

Tadaaa... niler beg yg aku suke bwk kehulu ke hilir...
Hehehe aci tak aci tak?
Promote beg yg aku jual ahahaha...
Dlm byk2 beg ni le yg plg sesuai dgn gaya hidup ku...waaaah
Beg double CC (chanel celop huhuu) ni lah yg aku bwk dgn bergaya nya hari2...
Gi K4, gi bank, gi pos opis....dan jalan2...

2. Kemudian sila ceritakan sedikit apa yang terkandung dalam beg anda. Sila sertakan gambar sekali kemudian terangkan secara detail isi beg anda.

Sat naaa kami kami punggah sat isi dlm beg kami...Taaaadaaaaaa....
Aku ni sgtlah tidak suke bwk byk2 barang...
Bwk sume yg penting2 ajer...
Tu PURSE tu pun kalau boleh aku maleh nak angkut...
Bok kuar IC, bank card sama lesen sudaaa...
Yg lain tinggai umah...bwk PURSE COIN ajer...
HENPON kalau tak bwk ni uuui bencana....
BEDAK...haih lupe plak apa nama...
Sat...haaa bedak silkygirl...
Buat kaver2 shining2 kat muke nih...

VASELINE...sapu2 kat bibir biar munggil gitu waaah...

DETTOL INSTANT SANITIZER...
Wajib kemana sahaja...
Dgn Khalysh yg suke pegang merata2 nih...
Ni lah ubat nyer...skang ni tak yah suruh...
Khalysh yg minak nak sapu sendiri... :)

WASH CLOTH Khalysh...
Khas tuk lapik baju Khalysh bile makan biskut

BISKUT JACOBS lam tupperware
Favs kunyah2 Khalysh...

BUKU KHALYSH...

BOTOL AIR KHALYSH...

NAPPY KHALYSH...incase...(kalau set lengkap aku bwk lam baby beg...)

& CIK BARNEY Khalysh...

Haaa tu lah dia sedikir sebanyak crita pasal isi beg ni...
Pendek kata...2/3 penuh ngan brg2 Khalysh ajer...
Haih cik Khalysh ni...'biler awak nak bwk beg sendirik haaa?'

3. Nyatakan sebab2 anda suka beg anda itu...

Kenapa aku suke beg ni...
Sebaaaab...ada byk compartment...
Since aku ni tak suke nak bwk purse kan...
Elok sesangat lah beg ni ngan aku...
Senang nak selit2 duit...
Xyah nak bwk purse... ;)

Pastu beg ni senang nk adjust2 tali dia...
Nak pjg ke pendek...
Biasa aku bwk pjg...
Bwk sling kt badan ajer...
Senang nak handle Khalysh... :)

4. Sila nyatakan kenangan manis atau apa2 yg istimewanya beg itu pada anda.

Kenangan manis xde la sgt...
Yg teristimewanya beg ni...
Aku ble bwk dr siang ke malam...
Senang gitu tak yah tukaw2...
Kalau outing dr pagi smpai ke malam...
Dr kasual smpai nak ke majlis...
Kalau aku malas...
1 ni aje yg aku bwk...hihihiii

5. Sila TAG 10 org yg lain :

1) Cahya
2) Syahida
3) Are-shie
4) Yatie
Itu aje lah...yg rajin pun...huhuuu


Tuesday, August 11, 2009

Khalysh @ Naqib's Birthday Party

Ni pic Khalysh @ Naqib 2nd Birthday party yg Khalysh attend last week tu... :)
Layan je la pic2 nih...kemain lagi Khalysh kissing birthday boy...
Bukan sekali tapi 2 kali...wuish!

Smpai Naqib pun dah malu2 miaw miaw dah... :)

Ibu & Khaysh Najlaa


Khalysh kemain tepuk tgn tgk Naqib potong kek...


Ni ler birthday boy nyer cake...comel giler...!
Siap air terjun lagi... :)


Sibuk main ngan belon zirapah...
Ye yer citer ngan xcited kt Khalysh...
Nk gi Birthday party Naqib....
Nak jumpa clown... :)
Last year masa Khalysh pi x leh layan clown lagi...
Sbb Khalysh baru 4 bulan masatu...
Alaaa tapi tahun ni xde clown le plak...

Naqib & Mummy & Daddy wit Khalysh & Ibu & Papa
SEKIAN TERIMA KASIH... :)

Wednesday, August 5, 2009

Faces of Khalysh Najlaa

Just can't get enuf of u...
*
*
*
*
*
* *
*
*
*
*
*
Look, how cheeky she is... :)

Meh update sket...
Perkembangan bahasa Khalysh :)
Now she is 17mths old...
Apa yg makcik ni dah pandai bebel....
:)
1. Yummi yum (sedap/makan)
2. Uuuu dap (sedap/makan)
3. Eat (makan...haih speaking kemain... )
4. Uuu wow (kagum)
5. Eee tu (thank you)
6. Ti ten (chicken)
7. Fish (fish)
8. Bum bum (sleep)
9. Juu juu (susu)
10. Ga jaa (gajah)
11. Dog (dog)
12. Miaww (miaww/kucing)
13. Pa pa (papa)
14. Buu bu (ibu)
15. Nah (nah)
16. Beg (beg)
17 . Tuuu tuu (tunjuk tu...)
18. Amin (amin)
19. Baai baaai (bye-bye)
20. Eem meh (emm muah)
21. Jom (jom)
22. Jus (jus)
23. Nak (nak)
24. A mau (tak mau)
25. Eee yek (ee yek kotor)
26. Tet (kek)
27. Yeaaa (yea)
28. Cek (cantik)
29. Baby (baby)
30. Cet (cat)
31. No no nooo (no, siap buat jari lagi...huhuu)
32. Buah (buah)
:)
eceeh...ibu baru tingat ada lagi...
33. Elooo (hello)
34. Wait (tunggu...amboi speking bebenor... )
35. Wawah (bawah....atas tak de cakap plak...)
36. Cik (makcik)
37. Daa bish (dah habis)
38. Tii tuu (thank you)
39. Aiii Yaaa Yuuuuu (I LOVE U) ni yg ibu plg suker....
Haaa tu ler setakat yg ble di alih bahse kan...
Yang lain2 sume ibu lom dapat terjemahan nyer lagi... :)
Saaaayang Khalysh...Aaai Yaaa Yuuu.... :)

Kene TAG huhuuu...

Huwaaaa suda kene tag loooor...
Hemm tq Ros http://cinderellatulin.blogspot.com/ ....
Haha neway agak berabuk gak ler...
Ble tak? dekat 2 minggu baru nak bejawab tag nih... :)
Bz giller....tah hape yg bz nyer pun tak tau ler... hsewife le kate kaaaan.... kuang x3...
Tu ler cube kalau dulu keje opis kompem seawal minit petamer lg dah terjawab ngan pjg lebar nyer TAG ni... kuang kuang kuang...
Huhuhuuu...okeh meh kasi tgk apa jawapan2 nyer... :)

WHAT IS THE MOST IMPORTANT THING IN YOUR LIFE?
Mia familia... :)

WHAT IS THE LAST THING THAT YOU BOUGHT WITH YOUR OWN MONEY?
Hemm ape yer...hah tadi baru blikan Khalysh buggy baru...huhuuu...

WHERE DO YOU WISH TO GET MARRIED?
Errrm...dah kawen dah pun...hihik

HOW OLD DO YOU THINK YOU WILL BE PERMANENTLY OWNED BY UR LOVE?
For ever n ever n eveeeeeer....Amin....

ARE YOU IN LOVE?
I do i dooo...with dearie Hubby, sweetie Khalysh... :)

WHERE WAS DA LAST RESTAURANT YOU HAD DINNER?
Saye ni tak suke sgt makan luar sejak2 Khalysh semakin ligat ni...
Last sekali rase nyer kat Kenny Rogers dgn aman nyer tu pun bedua jer ngan member... :)

NAME THE LATEST BOOK THAT YOU BOUGHT?
Buku...huhuu adeh buku Khalysh byk ler...last one is "Where's my train" board book

WHAT IS YOUR NAME?
Sarah Wani bt Rahim

DO YOU PREFER YOUR MOTHER OR FATHER?
xmain le prefer2...both I love to the bottom of my heart...

NAME A PERSON THAT YOU REALLY WISH TO MET IN REAL LIFE FOR THE FIRST TIME?
hurmmmm....still haven't figure out yet...

CHRISTINA OR BRITNEY?
2-2 xbesh :(

DO YOU DO YOUR OWN LAUNDRY?
Sudah semestinya...ni soklan maut nih...

THE MOST EXCITING PLACE YOU WANT TO GO?
Tpt plg best kalau ble nak pi Disneyland bwk Khalysh... :) samer2 jadi kanak2 ribena...

CAMERA OR MP3 OR HP?
Ble tak kalau sume2 tuh...huhuu

POINT OUT 5 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED YOU
1. Ros ni ikhlas org nya
2. Ibu yg sgt2 penyayang
3. Ros ni cepat mesreee
4. Seorang isteri yg solehah
5. Seorang yg rajin sungguh memblog :)

3 THINGS I SAY TOO OFTEN?
1. Sayang
2. I love u
3. Allahuakhbar...

BOOK I'VE RECENTLY?
Idakle buku...majalah ader ler...PA&MA... :) kalau sebulan x bace ni leh gile...

4 SONGS I COULD LISTEN TO OVER AND OVER AGAIN?
1. Im gonna love u till the end (MLTR) love song kite nih... :)
2. 'Your my hunney bunch suger plum humpy yumpy pumpkin...' ala lagu kiut2 tu... :) Khalysh favs songs...
3. 'See u when I wake up...is a gift...' haih lupa plak tajuk dia...xsalah lagu incubus kut... masa chenta2 dlu...hubby penah nyanyi lagu nih...huhuu
4. Selawat syifa... lullaby utk tido kan Khalysh :) my favs...

3 THINGS I LEARNED LAST YEAR?
1. Motherhood
2. Being multitasking
3. Need to work harder n harder :)

8 PEOPLE TO TAG?
xcukup 8 ble tak? huhuuu...
1. hawa jalil
2. rafiza kasbun
3. cahya-schatz

Saturday, August 1, 2009

List on what 2 do....

Huwa wa wa wa....
This Saturday akan jadi hari jalan2 sedunia...
Byk sungguh agenda nya...
So Khalysh be ready yer...kita jalan smpai lembik...huhuuu

1. Nak gi visit baby Ziqa - Gombak
2. Gi cari kain utk Cik Puan Muda Khalysh - Jln Tar (pergh kompem nk meredah org ramai beduyun2...)
3. Gi besday party anak Aisyah - Serdang
4. Pastu singgah sat MAEPS jln2 pi visit gerai Elly - Serdang
5. Then p housewarming kwn papa - Tropicana
6. Last sekali...haih ni pun dah rasa penat, lom lg suk nih...haha pas kotak gift kat customer - PJ


Hah...fuh... Lembik...lembik...lembik... :)
So esuk pg papa...ibu kejut bangun taaw...
Khalysh pun samer yer kene bgn awal esuk...jgn nk ngader2 okeh...heheh...
Okeh agenda utk suk dah siap susun... :)

Meh le layan pic Khalysh makan2 petang plak...potato salad wif egg :)
Khalysh nyer faveret ni...telur tak sempat kupas lg dah bwk lari huhuu...
Ubi kentang pun kene simpan tinggi2...
Pantang nampak, asal blk market jer sibuk la Khalysh memunggah plastik...
Sambil mulut tu 'yum...yumm...buah...buah...dap...dap dap...'
Cari kentang ke...tomato ke...karrot ke...apa2 je la sayur-sayuran...
Pastu dgn selamber jer dia nak NGAP...haaaih sayang tak masak lg tuuu...
Haih lapar bebenor ker Khalysh nih...sedeh ibu nengok haih...
So instant meal yg ibu selalu buat utk Khalysh ni ler....

Potato salad wif egg and lots n lots of LOVE.... :)

kentang rebus+telur rebus+lada ckit+mayonis secukup rasa...uuu yummy... :)

Makan jenuh belemoih... :)

Kenyang makan puas belemoih...mandi trus...sebelum tuh gayut2 dluuuu :)

'Sape nama Khalysh Najlaa angkat tangan....' :)
Anak dara ni badan je kecik tapi makan sungguh2...
Makan roti JACOBs plak...

Pastu sudahnya...tebongkang... :)