-------------------------------------------TERIMA KASIH SUDI DATANG KE BLOG SAYA ;D-------------------------------------------
-----------------------YANG MANA ELOK JADIKAN PANDUAN, YANG MANA BURUK JADIKAN TAULADAN ;D-----------------------
--------------------------------SALAM KASIH & SAYANG, LOTFI-SARAH-KHALYSH-KEISHA-KASHIF--------------------------------

Friday, July 31, 2009

Citer last 3 weeks...

Haih lupe nak update pasal Wedding Exibition yg ibu join last 3 weeks...
Huhuuu, dah nak naik kulat da... :)
http://www.kasihabadi.com/@ Wedding Xpo kat AmCorp Mall, PJ.
Xpo tu 3 hari dr Jumaat-Ahad ( 10/7-12/7)...

Seminggu sebelum tu ibu dah pening2 dah nak tinggal kat sape Khalysh ni...
Kalau kecik2 dulu leh la hantar Nursery tak tau hape lg...
Ni haaa dah kenal serba serbi mau nyer nk kene tinggai...
Jenuh nangis meraung2...hahaha...
Masaalahnya utk hari Jumaat tu le...
Papa keje...so tak de sape nak ngasuh 'Cik Puan Muda' tu...
Sooo apo laie...terpakser la ibu hangkut Khalysh bwk pi skali...
MEMERIAHKAN majlis... huhuuuu


So ni lah keje budak kecik ni...
Menghuru-harakan keadaan...
Mmg bertambah2 meriah sungguh booth kasihabadi hari tu...
Haih ibu dah naik pening dah ni...
Habis suma brg2 dia susun balik... :)
Siap nak naik atas pelamin...nak 'bum...bum...bum...' dia nak naik tidooo...haih...
Sudahnya penat duk kontrol Khalysh jer...
Habis suma org dia kacau...
Jalan tak berenti2...huhuuu
Bila cust dtg drop by...
Khalysh pun sibuk la nak petik2 bunga kat hantaran tu...
Pehtu pandai lak cust nk balik...
Khalysh pun beriya babai 'baaai...baaai....' :)

By the end of the day...

Ibu dah nak pengsan dah ni...

Khalysh pun dah penat sesangat...
Bg nenen trus lelap...
Masuk lam kete blk Ampang...
Sampai rumah gedebum gedebam...
Khalysh pun tak sedar dah...lelap trus smpai pagi suk... :)
Haaa punya la penat... hahaha...

So ni ler team kasihabadi : Ibu,Anti Elly,Anti Jay & Anti Huzi....
Comel2 mcm anak dara gituuuu...wah...hahaha...


Huih legaaa...sib baik 1 hari jer bwk Khalysh...
Sabtu-Ahad, papa ada nak ngasuh...
Huuu huuu kene tinggal la Khalysh...
Meraung gak le dak kecik tu kene tinggal...hehehe...

Papa citer, bila Ibu tak de Khalysh baik sesangat...
Dengar cakap...dan menurut perintah...
Tak de nak memerap ke hape ke...
Ibu balik ajer...dah mule merengek...
Tu tak kene ni tak kene...ade jer pasai...
Saje la tuh...Khalysh ni kan...
Kalau ibu ala2 dah nak marah skit...
Nnt dgn pantasnyer Khalysh cakap 'Aaaai yaaa yuuuuuuuuuuuuu' (I LOVE YOU...)
Haih sejuk perut ibu mengandung...
Trus tak jadi marah... :)
I LOVE YOU TOO SAYAAANG.....4 EVER & EVER & EVEEEEER...

Saturday, July 25, 2009

Testing-testing...123

video

Wokey xcellent!!...saja kasi test kemre baru..huhuuu...

Opps lupe nk warning...SILA ABAIKAN KESEMAKAN2 DIBELAKANG ITU YER... :)

Friday, July 24, 2009

What I can't live without...

My 2 lil rascal...
Eh yg kepala kuning tuh lil ke...uhuk...tesedak sat...kikikik...
Yg kepala ijau iyer la...yg plg cumel, sweet, adorable lil munchkin intan payung ibu...
Yg kepala kuning tu big papa huhuu...my life partner, good listener, joker, lovely hubby dubby...and the list will go on and on...sampai suk pun tak habis....
LoVe oF My LiFe...I'll do anything to let them know how much I love 'em...
Huhuuu...meh muah!muah!-kiss!kiss! Buah hati pengarang jantung... :)
Tak de yg menyusahkan pun...wah wah wah....gembira-gembira jer suma...kan papa kan...? ngeeh ngeeh ngeeeh...
Positif-positif...huhuuu...walaupun kekadang tuh dah betukaw kaler ijau dah ibu nih...huhuuu

My gadjet...
Henpon motorola ibu yg plg lasak di dunia...huhuuu...maaaacam transformers...hehehe
Ble baling2...celup2...still masih hidup hingga ke hari ni...
Bile eh pakai...hurmmm haaa rasa nya dah 4-5 tahun kut...huhuuu
Abaikan lah rupe nyer dah buruk bebenor...tuh, dah rupe nak relai dah...
Besolepat sane sini...tepung gandum pun ade di celah2 keypad tuh...weeeaks...
Tapi ni lah henpon kesayangan ibu...mainan seharian Khalysh... :)
Buat call/sms snaa sini...lagi? hurmm itu je lah yg ble pun...huawahahaha...
Walaupun bukanlah kemre h/p idaman ibu selama nih...
Bior ler...janji umah tebakar...ble panggil bombaa...hahahaha...
Sekali tekan jer trus 999...hehehe Tu seblah tu kemre lumix cabok ibu...
Buat amik gambar Khalysh hari2...pehtu haplod kat blog ni haaa...
Amik gambar hasil2 seni tgn ibu nih...chewaaah...huhuuu...dan jugak handbag2...
Walaupun 5MP ajer....hahaha...(stiker tlh dicabut papa...malu kat org...hahaha)
Kalau jln2 ibu ler yg kena bwk kemre ni lam handbag...
Sbb papa tak suke bwk kemre besar2 kat talipinggang...hohohoho...
Xpasal2 berat henbag ibu...campor mekap segala bagai...cesss....
Apapun kemre ni lah yg plg byk berjasa....
Ni la kemre yg papa pakai masa amik 1st pic Khalysh lam labour room...taw...
Walaupun hampir terlepas dr tgn papa dek sbb kalut nk tgk ibu besalin...huahahahaaa...
Mana nak tgk nyer-mana nak pegang tgn ibu lg-mana nak amik gambar nyer...papa...papa....huhuuu panik panik....
Pastu kemre ni la yg amik gambar video Khalysh gedik2 joget2...tak de suare...
Haaa video bisu...sgt lah ketinggalan zaman nyer...huhuu
Tak pe2...ibu pakai jer dgn penuh kesabarannyer....hinggalah smpai saat2 nya...
Kaput juga akhirnya...aaargh sedey2... :(

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-Jeng...jen...jengggg....wallah...ape nih...!!!


My new gadjet huhuuuu yipi yipi... :)
Kemre lumix ibu yg baruuu...sebagai pengganti yg dah kaput itu...
10MP, 4G memory card... :) Wuuui syiok syiok syiok..... :)
Murah2 ajer...janji ble amik gambar video Khalysh siap suare...huhuu..
Yg kat seblah lg tuh...
Surprise!!! E63 from papa!!!...Mekaceeeh! I LAP LAP U!!!
Alaaa sayaaaaang papa...sian tgk henpon ibu yg selekeh itew kut...
Hik hik hik...xpenah2 ibu nak pakai henpon terre2 nih...
Brangan2 tu ade lar...
Dgn Khalysh yg sume harta ibu pun dia yg punya...haih
Haaaih tak sanggup eden kalau di celop2 nya Khalysh henpon canggih2 nih..
So to my dear Khalysh this is not for u...okaaaay...NO NO NO...
Ambik la kat Khalysh henpon motorola ibu tuh...hihiii
Ibu dah ada yg baruuuu huhuuuu....Muah!!

Tada...potpuri for Ija...

Tadaaa... ni la die potpuri utk Ija yg ibu siapkan semalaman...
Seperti biasa lah baru dpt idea last2 minit...
Sebelum tuh kul 10mlm ble kuar gi pavillion huhuuu sempat lagi tuh...
Pas handbag kat kastemer... :)
Pastu ronda2, papa cari DVD...
Balik Khalysh pun dah lalok2 nak tidoo...
Hah ble ibu start operasi.... hehehe...
Alih2 papa...'Meh layan DVD...duluuu' huhuuu
Papa pasang citer TRANSFORMERS...Waaa xley tahan nih...ok la..layan2... ghee ghee
Kunun nak layan dr jauh la smbil wat keje...
Haih tapi makin lama makin dekat...
Sedar2 dah duk depan tv...hoih...camno nih... :)
Mmg besh citer nih...
Walaupun subtittle DVD sgt la hampeh...xle nak hide lak tuh
Smpai terkompius2 asyik duk terbace dialog merapik2 tuh...
Layan punya layan, habis kul 1.30pg...
Bepinau dah kepala ni...ngantuksssss yg amat...
Pa lagi bancuh Nescafe la jwb nyer...huhuuu
Pikir nyer pikir...smbil tgn ligat duk siapkan potpuri ni...
With gold color theme tapi nak English style...payah jugak nak mix n match kan kaler...
Selalunya English style putih2-silver2...garden2 colors...hurmmm
So ni lah hasilnya...start from scratch within 5 hrs punyer keje...huhuuu
Dari membentuk dawai, mencelup dip, gam renda, buat ropol, meracik pandan (yg papa pi amik kat depan umah kul 2pagi pas tgk transformers tadi huhuu)...
Pastu trus jadi zombie...katil2...
Katil suda panggil mariii mariii....
Jgn suk Ija mai Ibu tak sedarkan diri sudaaa....
To Ija thank you sommuch for trusting me...hehehe
Hope u gonna love it...

Wednesday, July 22, 2009

All packed-up...

So ni le dia keje ibu di tgh2 mlm buta...
Un-pack...repacking...handbag2 sumer...
As usuall lah kan...
Kalau buat siang2...
Mau nyer ngan Khalysh2 sekali ibu selotape-selotape kan...huhuu
So utk tidak meremehkan kerje yg simple nih...
Malam bila Khalysh dah lenaa baru la ibu start operasi...
Dgn aman damai nya ibu ble wat keje...
So dah siap packing ni lega lah skit...
By Khamis baru ibu dpt gi pejabat pos...
Pos suma2 nih...
Since ada lg 1 projek nak kene setelkan by esuk...
Tempahan potpuri...
Suk cust nak mai amik...
Nnt la dah siap suk baru amik gambar yer... :)

Tuesday, July 21, 2009

Nak letgo ke tak? hurmmm

Thinking of to let go this playpan brand HALFORD...
Sgt sturdy dan tahan lasak... :)
Beli kat http://www.babyjaya.com/ for Khalysh masa dia 8 bulan...
Neway Khalysh pun dah besar...
xkoser dah nak duk lam playpan nih...dah...
Ibu pun ape lg la...kuar kan kemre...
Nak amik gambar cantik2 nak upload utk diletgo...
Alih2 Khalysh sibuk nak masuk duk lam playpan nih...
Haih...bila suh masuk tak nak masuk...
Tak bagi masuk sibuk nak masuk plak daaah...
Tgk la tu cheeky tul laaaa....dia...
Siap main2 acilut2...
Siap tak nak kuar tuh...
Huhuuu...
Pastu tekenang la plak masa Khalysh duk tekodek2 nak crawl...
Nak meniti sana sini...
Playpan ni la yg byk berjasa...
Masa tu ibu risau tul Khalysh tegolek2 sana sini...
Kang ibu masuk toilet ke gi angkat kain ke gi amik barang kat posmen ke... :)
Khalysh dah kemana2 dah...celah sofa la...kat tepi tangga la...
Haih...pantang dpt peluang tul...
Tenang skit hati ibu buh Khalysh duk lam nih sat...
Tak de le risau sgt... :)
Alaaa Khalysh ni...sajer taw...
Buat ibu sentimental...
So camner...??? nih...Khalysh Najlaa...
Nak let go ke tidak...?
Haih Khalysh ni...sibuk layan spongebob lak...
Hurrmmm....
Rasa sayang la plak...huhuuu
Neway playpan ni sgt tahan lasak...
Mmg puashati la beli...
Tak pe la Khalysh ibu simpan tuk adik Khalysh yer sayang...
Adik? jenjenjeeeeng..... :)

Monday, July 20, 2009

Mana bag nih....akhirnya....

Phew...lama sungguh nak dpt...
Apa punya supplier la lousy sungguh...
Kesian cust2 ibu...bejanggut dah duk tunggu...
Ibu pun dah serba salah dah ni...
Akhirnya sampai jugak stok2 handbag2 pre-order ibu...
Rasanya ni last kut nak wat sistem pre-order nih...
Unless la kalau jumpa supplier yg ok, baguih dan cepat...
Just now baru dpt phone call yg stock ibu dah smpai...
So mlm ni nak pi amik cepat2 la...
Esuk leh packing2...pos trus kat customer...
Kepada customer ibu tersayang....
Huhuuuu sori sori soooori yer bebanyak...
Thank sommuch for ur kind considerations, patients & HUGE SUPPORT...
Meh visit http://bags-licious.blogspot.com

Monday, July 13, 2009

Pavillion weekend lunch trip...

Sunday is hari golek-golek atas katil dgn malasnya...
Khalysh pun dah ter-tune dgn ibu ngan papa...
Ahad jer mesti bgn lambat malas2... :)
Bangun kul 10-11 lepak2....layan kartun...
Pastu gi Pavillion for lunch... :)
Papa ketagih makan ikan bakar...
While waiting for ikan bakar siap...
Khalysh lepak layan ushar org lalu lalang...
Pastu main aci-lut ngan ibu...
Tu yg bungkus2 tu la feveret papa, ikan bakar....
Ibu order nasik ngan chicken sweet sour...
Yum yum yum...lapar dah ni...
Kenyang makan jalan2 ronda2 jamu mata...
Ni aksi Khalysh bila ibu cakap 'ok take photo-take photo....' :)
Tu habis posing latuh...
Tapi mengadap kut lain...???
Apela Khalysh ni...pandang kemree la sayang...
Jalan pun dah senget2...
Masuk balik dlm stroller...
Khalysh mula buat silly faces...
Khalysh ni tabiat dia...kalau sleepy...
Mesti buat muke pelik2...galak2... :)
Gaya ngantuk tapi ada la tuh duk cari akai...
Sajaaa nak cari pasai kan...
Papa pun apalg...'kenyang2 ni blk tido best ni :)'
Ibu pun JOM!!! huhuuu

Saturday, July 11, 2009

Welcome to our new HOME....

At last tercipta jugak la BLOG baru ibu nih...
Baru la best...mcm2 ada kat blog ni kan...
Nak hapdate pun senang...kan kan kan...
Chewaah...pas ni leh la ibu post selalu-selalu...

---Previously @---
http://carimenantu.fotopages.com/